Het plaatsen van tijdelijke kunstwerken voor Into Nature aan de Verlengde Noordersloot in Klazienaveen en aan de Ambachtsweg in Weiteveen, het starten van een winkel aan huis aan de Kamerlingswijk OZ 58 in Zwartemeer en de aanleg van een aardgas- en waterstofleiding GZI-Emmtec:
Deze en veel meer bouw- en sloopplannen, vergunningaanvragen en andere belangrijke mededelingen vind je hieronder in de wekelijkse bekendmakingen van de gemeente Emmen.
Disclaimer
Wij plaatsen hieronder de officiële mededelingen van de Gemeente Emmen. Dit doen wij als service naar het publiek. Dit is dus geen officiële gemeentelijke publicatie. U kunt hier geen rechten aan ontlenen. Voor alle officiële bekendmakingen, inzage- en bezwaartermijnen kunt u kijken op de website van de Gemeente Emmen: gemeente.emmen.nl/
bekendmakingen .
Aanvragen omgevingsvergunning
Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende aanvragen voor omgevingsvergunningen ontvangen (de datum van ontvangst van de aanvraag is eerst genoemd):
Barger-Compascuum
Emmen
Klazienaveen
Nieuw-Dordrecht
Nieuw-Weerdinge
Weiteveen
Zwartemeer
U kunt geen bezwaar maken tegen de ingekomen aanvragen.
Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure
Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende omgevingsvergunningen verleend (de datum van bekendmaking is eerst genoemd):
Emmen
Klazienaveen
Schoonebeek
Bezwaar
U kunt binnen zes weken, na de genoemde datum van bekendmaking, een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Emmen. U kunt uw bezwaar ook online doorgeven via gemeente.emmen.nl/bezwaar .
Inwerkingtreding en voorlopige voorziening
De hoofdregel is dat de vergunning in werking treedt een dag na haar bekendmaking. Er is een aantal uitzonderingen op deze hoofdregel, bijvoorbeeld de vergunningen voor het slopen van een bouwwerk en het vellen van een houtopstand. Die treden pas in werking nadat de bezwaartermijn van zes weken is verlopen. Als u bezwaar maakt, geldt de vergunning nog wel. Wilt u dat de vergunning tijdens uw bezwaarprocedure wordt opgeschort? Dien dan een verzoek om voorlopige voorziening in bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD, Groningen. Voor de indiening van een verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Rechtbank.
Geweigerde omgevingsvergunningen reguliere procedure
Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende omgevingsvergunningen geweigerd (de datum van bekendmaking is eerst genoemd):
Emmen
Bezwaar
U kunt binnen zes weken, na de genoemde datum van bekendmaking, een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Emmen. U kunt uw bezwaar ook online doorgeven via gemeente.emmen.nl/bezwaar .
Inwerkingtreding en voorlopige voorziening
Het weigeringsbesluit treedt in werking een dag na haar bekendmaking. Als u bezwaar maakt, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat het gemeentelijke besluit betreffende de weigering van de omgevingsvergunning tijdens uw bezwaarprocedure wordt opgeschort? Dien dan een verzoek om voorlopige voorziening in bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD, Groningen. Voor de indiening van een verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Rechtbank.
Ontwerpbesluit omgevingsvergunningen uitgebreide procedure
Het college van burgemeester en wethouders wil het volgende besluiten (de datum van bekendmaking is eerst genoemd):
Emmen
Zienswijze
U kunt binnen zes weken, na de genoemde datum van bekendmaking, schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze tegen de ontwerpbesluiten inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders van Emmen.
Wijziging Mandaatverzamelbesluit 2018
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 29 april 2021 een wijziging van het Mandaatverzamelbesluit 2018 vastgesteld.
Deze wijziging heeft betrekking op de mandatering van de bevoegdheden van het college van burgemeester en wethouders omtrent vernietiging en overbrenging van archieven. Dit besluit treedt in werking op 19 mei 2021. Het besluit ligt vanaf 18 mei gedurende zes weken ter inzage bij het Klanten Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen.
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Nieuw-Amsterdam, Vaart zz 87’
De gemeenteraad van de gemeente Emmen heeft op 29 april 2021 het bestemmingsplan ‘Nieuw-Amsterdam, Vaart zz 87’ met identificatienummer NL.IMRO.0114.2020025-B701 vastgesteld. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken van 19 mei 2021 tot en met 29 juni 2021 bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl .
Dit plan zorgt ervoor dat de pastorie (bedrijfswoning) van het naastgelegen kerkgebouw (van de protestantse Zuiderkerk) op het perceel aan de Vaart zz 87 te Nieuw-Amsterdam, wordt omgezet naar een vrijstaande woning. Het perceel wordt momenteel al gebruikt als woning. Het gaat alleen om de voormalige bedrijfswoning. Het kerkgebouw staat op een ander kadastraal perceel.
Beroep
Als u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u tot 30 juni 2021 in beroep gaan. Alleen de volgende belanghebbenden mogen in beroep gaan:
Op 14 april 2021 heeft de Raad van State bepaald dat voorlopig een belanghebbende niet eerst meer een zienswijze behoeft te hebben ingediend om in beroep te kunnen gaan. Het beroep kan voorlopig eveneens betrekking op het gehele besluit.
Het beroepschrift stuurt u aan: Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor meer informatie over hoe u een beroepschrift opstuurt, gaat u naar de website www.raadvanstate.nl .
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan is geldig vanaf 30 juni 2021. Als u in beroep gaat, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat de beslissing tijdens uw beroepsprocedure wordt opgeschort? Stuur dan tegelijkertijd ook een verzoek op voor een voorlopige voorziening aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u dit verzoek op tijd heeft opgestuurd, moet de Raad van State eerst beslissen over de voorlopige voorziening. Eerder is het bestemmingsplan niet geldig.
Ontwerpbestemmingsplan ‘Erica, Hertenbaan 1’
Vanaf 19 mei 2021 tot en met 29 juni 2021 kunt u het ontwerpbestemmingsplan ‘Erica, Hertenbaan 1’ met bijbehorende stukken bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0114.2021002-B501).
Dit plan zorgt ervoor dat het perceel aan de Hertenbaan 1 te Erica kan worden bebouwd met een vrijstaande woning. Het perceel is momenteel onbebouwd en heeft de bestemming Wonen-Vrijstaand, zonder bouwvlak. Hierdoor is niet mogelijk om een vrijstaande woning te bouwen. Verzocht is om voor dit perceel een bouwvlak toe te kennen. Met dit plan wordt de bouw van de woning juridisch planologisch mogelijk gemaakt.
Zienswijze
Vanaf 19 mei 2021 tot en met 29 juni 2021 kunt u schriftelijk of digitaal een zienswijze(n) opsturen naar de gemeenteraad. Wilt u een mondeling uw zienswijze doorgeven? Maak dan een afspraak via 140591. Uw schriftelijke zienswijze stuurt u aan de gemeenteraad van Emmen via postbus 30001, 7800 RA in Emmen. Vermeld hierbij wel het zaaknummer 326137-2020. Uw digitale zienswijze kunt u opsturen via gemeente.emmen.nl/zienswijze .
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Emmen, Weiteveen, Dordseweg (woningen ruimte-voor-ruimte)’ en besluit hogere grenswaarde geluid
Bestemmingsplan
De gemeenteraad van de gemeente Emmen heeft op 29 april 2021 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Emmen, Weiteveen, Dordseweg (woningen ruimte-voor-ruimte)’ met identificatienummer NL.IMRO.0114.2019033-B701 vastgesteld. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken van 19 mei 2021 tot en met 29 juni 2021 bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl .
Het bestemmingsplan voorziet in het beëindigen van het agrarische bedrijf (pluimveehouderij) aan de Dordseweg 20 in Weiteveen, het omzetten van gronden naar een natuurbestemming, het herbestemmen van de voormalige bedrijfswoning naar een woonbestemming en de realisatie van twee vrijstaande (compensatie)woningen in het kader van de ruimte-voor-ruimte regeling. Met de beëindiging van de pluimveehouderij wordt een belangrijke stikstofbron nabij het Natura 2000-gebied Bargerveen weggenomen. Hiermee draagt het plan bij aan de instandhoudingsdoelstellingen voor het Bargerveen.
Wij hebben het volgende veranderd vergeleken met het ontwerp:
- In paragraaf 4.3.1 Fysieke veiligheidssituatie: de zin ‘…. Omdat het plangebied buiten de belemmeringsstrook ligt waarbinnen geen bebouwing mag komen.’ is gewijzigd in ‘…. Omdat het plangebied buiten de belemmeringsstrook en risicocontouren ligt waarbinnen geen bebouwing mag komen.’
Beroep
Als u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u tot en met 29 juni 2021 in beroep gaan. Alleen de volgende belanghebbende mogen in beroep gaan:
Op 14 april 2021 heeft de Raad van State bepaald dat voorlopig een belanghebbende niet eerst meer een zienswijze behoeft te hebben ingediend om in beroep te kunnen gaan. Het beroep kan voorlopig eveneens betrekking op het gehele besluit. Het beroepschrift stuurt u aan: Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor meer informatie over hoe u een beroepschrift opstuurt, gaat u naar de website www.raadvanstate.nl .
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan is geldig vanaf 30 juni 2021. Als u in beroep gaat, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat de beslissing tijdens uw beroepsprocedure wordt opgeschort? Stuur dan tegelijkertijd ook een verzoek op voor een voorlopige voorziening aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u dit verzoek op tijd heeft opgestuurd, moet de Raad van State eerst beslissen over de voorlopige voorziening. Eerder is het bestemmingsplan niet geldig.
Besluit vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder
Op de twee nieuwe woningen is de geluidsbelasting hoger dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Deze geluidsbelasting wordt veroorzaakt door wegverkeerslawaai van de Dordseweg. Het is mogelijk om de voor de woningen een hogere grenswaarde vast te stellen. Hiervoor is het besluit vaststellen hogere grenswaarde opgesteld. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolg van wegverkeerslawaai nodig van 53 dB. Er zijn geen zienswijzen ingediend en het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.
U kunt dit besluit hogere grenswaarde en bijbehorende stukken van 19 mei 2021 tot en met 29 juni 2021 bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen (zaaknummer 313194-2020).
Beroep
Als u het niet eens bent met deze beslissing dan kunt u tot en met 29 juni 2021 in beroep gaan. Alleen de volgende belanghebbende mogen in beroep gaan:
Het beroepschrift stuurt u aan: Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor meer informatie over hoe u een beroepschrift opstuurt, gaat u naar de website www.raadvanstate.nl .
Op 14 april 2021 heeft de Raad van State bepaald dat voorlopig een belanghebbende niet eerst meer een zienswijze behoeft te hebben ingediend om in beroep te kunnen gaan. Het beroep kan voorlopig eveneens betrekking op het gehele besluit.
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan is geldig vanaf 30 juni 2021. Als u in beroep gaat, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat de beslissing tijdens uw beroepsprocedure wordt opgeschort? Stuur dan tegelijkertijd ook een verzoek op voor een voorlopige voorziening aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u dit verzoek op tijd heeft opgestuurd, moet de Raad van State eerst beslissen over de voorlopige voorziening. Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde treden niet in werking voordat op het verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.
Inwoners ‘vertrokken met onbekende bestemming’
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij in de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. De gemeente is van plan om deze personen ‘vertrokken onbekend waarheen’ uit te schrijven.
Wat betekent dit?
Als onderstaande personen vertrokken onbekend waarheen zijn uitgeschreven, verblijven deze personen voor de gemeente op een onbekend adres. En zijn hun persoonsgegevens opgenomen in het Register Niet Ingezetenen. Administratief gezien verblijft men niet meer in Nederland. Het gevolg hiervan is dat deze personen geen beroep meer kunnen doen op sociale voorzieningen in Nederland. Ook is het niet mogelijk om officiële documenten zoals bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs aan te vragen
Om wie gaat het?
Naam Laatst bekend adres volgens BRP
Anas Abdirahman Muhumed Verlengde Spoorstraat 11 A
J.A. Renardus E. van Drielststraat 36
A.B.J. Seijgers Verlengde Spoorstraat 11 A
M.A. Take Hesselterbrink 452
Wat moet u doen?
Staat uw naam hierboven? Geef dan zo spoedig mogelijk uw woon- of verblijfplaats door.
Maak zo spoedig mogelijk een afspraak bij het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 0591 en geef uw verhuizing door.
Neem contact op met de gemeente waar u nu woont.
Geef uw emigratie door. Hiervoor maakt u een afspraak via telefoonnummer 14 0591.
Kent u (één van de) bovenstaande personen en weet u waar iemand verblijft? Neem dan contact op met de gemeente Emmen. Dit mag persoonlijk aan de balie, telefonisch via 14 0591 of per mail: [email protected] .
Wat gebeurt er als de gemeente geen reactie ontvangt?
Als de gemeente uiterlijk op 8 juni 2021 geen reactie heeft ontvangen, worden betrokken personen uitgeschreven. De gemeente Emmen kan bovendien een bestuurlijke boete van € 325 opleggen.
Ontwerpbestemmingsplan ‘Emmen, aardgas- en waterstofleiding GZI – Emmtec’
Van 19 mei tot en met 29 juni 2021 kunt u het ontwerpbestemmingsplan ‘Emmen, aardgas- en waterstofleiding GZI – Emmtec’ met bijbehorende stukken bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer: NL.IMRO.0114.2019012-B501).
Het plan maakt een aardgastransportleiding en een waterstofleiding mogelijk tussen het terrein GZI Next aan de Phileas Foggstraat in Emmen en het terrein van Emmtec services aan de Eerste Bokslootweg 17 in Emmen.
Zienswijze
Van 19 mei tot en met 29 juni 2021 kunt u schriftelijk of digitaal een zienswijze opsturen naar de gemeenteraad van Emmen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad van Emmen, postbus 30001, 7800 RA in Emmen. Vermeld hierbij wel het zaaknummer 97398-2019. Uw digitale zienswijze kunt u opsturen via gemeente.emmen.nl/zienswijze . Wilt u mondeling uw zienswijze doorgeven? Maak dan een afspraak via telefoonnummer 14 0591.
SHOP LOKAAL, OOK ONLINE
- Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis !
DEEL DIT BERICHT- Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.