Doek valt voor jubilerend jeugdcircus Carantelli

Foto: Carantelli

Het is gebeurd met het taartengooien, jongleren en door hoepels springen. Na vijftig jaar is het doek gevallen voor jeugdcircus Carantelli uit Klazienaveen. Het in 1972 opgerichte circus telt nog maar drie artiesten en dat is te weinig om een voorstelling te verzorgen.

Omdat nieuwe aanwas zich al tijden niet meer aandient, trok het bestuur vorige week de stekker uit het jubilerende circus. Een groot deel van de circusinboedel, waaronder de piste, is naar andere circussen gegaan. Volgens voorzitter Martijn Bonkestoter heeft corona het zieltogende circus het laatste zetje gegeven. “We kunnen al een ruim een jaar niet optreden. De jongeren haakten daardoor af. Er was dus geen andere keus dan te stoppen.”

Slapeloze nachten
Het einde van Carantelli gaat Bonkestoter en zijn medebestuursleden aan het hart. “We hebben er slapeloze nachten van gehad. Het circus was geen hobby maar een passie.  Ik begon in mijn jeugd als acrobaat en ben nu alweer drie jaar voorzitter. Nu rest alleen nog het opruimen van de circusloods en dat is moeilijk. Alles wat hier staat heeft een verhaal. Gelukkig kunnen we andere circussen blij maken met ons materiaal. Het geld dat overblijft schenken we aan een goed doel. Dat is een schrale troost.”

Door Martin Laning. Foto: Carantelli.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen