Gekleurd Grijs | Culturele actiemaand voor senioren

Foto: K&C

In juni vindt de culturele actiemaand Gekleurd Grijs plaats. In heel Drenthe organiseren instellingen en kunstenaars bijzondere activiteiten voor senioren. Van workshops tango tot acteren en van schilderen tot zingen. Op www.gekleurdgrijs.nl zijn alle activiteiten te vinden.

In de gemeente Emmen worden in juni verschillende culturele activiteiten voor senioren georganiseerd. Iedere maandagmiddag in juni kan er in de Stadskerk van Emmen meegezongen worden in het Vlinderkoor onder leiding van Jan Smale. Er worden nummers gezongen van de jaren ‘60 tot aan nu.

In de bibliotheek in Emmen staan de jaren ’50, ’60 en ’70 op 13 juni centraal tijdens de Gouden Jaren Quiz. Gerrie van der Veen zal de quiz muzikaal opluisteren.

Van beelden maken tot macramé
In het atelier van Bea Venema in Nieuw-Amsterdam worden iedere woensdagavond in juni beelden gemaakt. Voor de deelnemers ligt Braziliaans steen klaar. Deze zachte steensoort is makkelijk te bewerken tot een mooi beeld.
Grafisch Atelier DrukDruk verzorgt 14 en 21 juni workshops sjabloneren in ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek. Door ton-sur-ton sjabloneren kan een landschap met huisjes gecreëerd worden. Boetiek Creatiek in Zandpol biedt tijdens de actiemaand verschillende creatieve workshops. Tijdens de workshop macramé bijvoorbeeld worden de basisknopen aangeleerd, waarna snel een sleutel- of wandhanger gemaakt kan worden.

Verhalenwandelingen en tuinstekers
In juni worden nog veel meer activiteiten voor senioren georganiseerd, zoals yoga en het concert van de Nederpop All Stars. Er zijn ook workshops zijde schilderen, boetseren en glas in lood. En dan is er de workshop tuinstekers maken. Tuinstekers zijn figuren die op een lange prikker worden gemaakt waaraan steen of glas wordt toegevoegd. Mooi voor de eigen tuin of op het balkon.
De verhalenwandelingen in Schoonebeek en Emmerhout worden extra aanbevolen voor degenen die iets extra’s zoeken op hun tocht. Tijdens de verhalenwandelingen volgen deelnemers een route, waarbij op bepaalde locaties een QR-Code kan worden gescand waarna het historische verhaal van die plek wordt verteld. Kijk voor het volledige programma en om te reserveren op www.gekleurdgrijs.nl.

 

Bron en foto: Kunst & Cultuur Drenthe.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen