Grote Clubactie: 37 clubs uit gemeente Emmen op pad met loten

Foto:

Zaterdag 24 september starten 37 verenigingen uit de gemeente Emmen met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar!

Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

50 jaar relevant voor het Nederlandse verenigingsleven
Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Koning Willem-Alexander: verenigingen zorgen voor de mooiste momenten
De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Vanaf 24 september voor de 50ste keer! Doe mee en maak het verenigingsleven nog leuker en bereikbaarder voor heel Nederland. Want verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van!”

Dit jaar doen in de gemeente Emmen de volgende clubs mee:

Barger-Compascuum Gymvereniging Compas 87, Sportvereniging Barger-Compascuum S.V.B.C.
Emmen Emmer Korfbal Combinatie 2000, Sport Club Emmen, MHC Emmen, G.V. Weerdinge, VV Barger Oosterveld, SVBO voetbal, Handbalver. S.V.B.O., Volleybal Vereniging Emmen 95, Hart Op Tempo, Manege de Tempeliers (een volledige lijst met deelnemers uit Emmen kan worden opgevraagd)
Nieuw-Schoonebeek Katholieke Vrouwen Vereniging
Emmer-Compascuum Zwemclub Polaris
Veenoord Gymnastiekvereniging Dol/Olympia Combinatie, Judovereniging Uki-Waza, Twedo SV
Roswinkel Sportclub Roswinkel
Nieuw-Weerdinge GV AMICITIA
Klazienaveen Fietscrossvereniging Rapid Wheels, Judovereniging Vos, Gymnastiekvereniging Klazienaveen, W.S.V. Emmen
Schoonebeek Schoonebeekse Voetbal Vereniging ’04
Erica HVE2000, t.i.o.s erica, Scouting Sint Pancratius – Maria Immaculata
Nieuw-Amsterdam Shadowzone Gaming
Nieuw-Dordrecht VV DVC 59

 

 

Bron en foto: Grote Clubactie.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen