Scooterdieven opgepakt na achtervolging

Foto:

De politie heeft vanochtend vroeg twee scooterdieven opgepakt na een achtervolging in Emmen. Het gaat om een 36-jarige Emmenaar en een 35-jarige man uit De Kiel.

Agenten zagen de twee rond 05.50 uur rijden over de Statenweg in Emmen en besloten de scooter te controleren. Dit ging nog niet zo makkelijk; het duo ging er vandoor bij het zien van het stopteken. Na een achtervolging kon de scooter op de Atlantis tot stilstand worden gebracht. De bijrijder ging er te voet vandoor, de bestuurder bleef staan, nadat het stroomstootwapen op hem was gericht. Na een kleine zoekactie werd ook de bijrijder staande gehouden.

Bij de staandehouding trof de politie verdovende middelen aan; een van de twee bleek onder invloed van verdovende middelen, de scooter bleek gestolen te zijn en het kentekenplaatje hoorde niet bij deze scooter. Bovendien trof de politie inbrekersgereedschap aan. Ook wilden de twee beiden op eerste vordering hun identiteitsbewijs niet laten zien.

Beiden zijn daarop aangehouden voor een reeks strafbare feiten en mochten mee naar bureau Emmen, waar ze voorlopig vast zitten.

Het rechercheteam gaat vandaag verder onderzoek doen. En de scooter (foto) gaat weer terug naar de rechtmatige eigenaar.

Bron en foto: Politie Emmen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen