EMMTEC verder als GETEC Park Emmen

17 dec 2020, 17:58 Nieuws
emmen emmtec
Redactie
Emmen - Het EMMTEC bedrijvenpark heet vanaf januari GETEC Park Emmen. Het terrein is sinds 2016 eigendom van het Duitse energieconcern GETEC en neemt nu ook de naam aan.
Op het 100 hectare grote terrein zitten bedrijven als DSM, Teijin en Jellice, naast innovatieve bedrijven als BASF 3D Printing Solutions, Cumapol en Morssinkhof, alsmede kenniskatalysator Green PAC, De focus bij het aantrekken van nieuwe bedrijven ligt op biochemie en foodrecycling.
GETEC Park Emmen biedt niet alleen vierkante meters en gebouwen, maar levert met ongeveer 350 medewerkers ook allerlei diensten aan de ruim twintig bedrijven die op het terrein gevestigd zijn. Zoals bijvoorbeeld de energievoorziening, opslag, transport en automatisering.
Waterstof
Met de nieuwe naam slaat het park ook de weg in naar klimaatneutrale levering voor zijn klanten, meldt de Duitse eigenaar. 'De GETEC Group heeft zich ten doel gesteld om haar klanten te ondersteunen op weg naar klimaatneutrale productie en energievoorziening. GETEC biedt hiervoor verschillende klimaatneutrale oplossingsconcepten aan, zoals de Waste2Value-aanpak of Green Steam, waarbij onder meer nieuwe technologieën en brandstoffen worden geïntegreerd. Het bedrijventerrein zal in de toekomst inspelen op de gezamenlijke investeringsplannen van de drie noordelijke provincies en verschillende grote bedrijven om de productie en het transport van groene waterstof uit te breiden', aldus topman Udo Lackner,
Nylon
EMMTEC ging in 1998 van start, na een splitsing van bedrijfsonderdelen van het voormalige Akzo, dat sinds 1951 op de huidige plek gevestigd is. Destijds ging het onder de naam Aku van start met de productie van nylon.
  • meer berichten zoals dit lezen? dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws van Emmen in je mailbox? abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:

  • [gravityform id="1" name="nieuwsbrief"]