Spannende tijden voor de Cocon

17 jan 2021, 22:10 Nieuws
emmen cocon
Emmen - Zoals voor veel bedrijven en instellingen zijn het spannende tijden voor de Cocon. En dat blijft nog even zo. Het ontmoetingscentrum voor ouderen vreest dat bezoekers het pand aan het Marktplein ook na de lockdown en vaccinatieacties blijven mijden en dat de inkomsten daardoor ook in het nieuwe normaal grotendeels uitblijven.
Volgens voorzitter Ruud van Haren van de Cocon zijn ouderen vaak extra voorzichtig en kijken ze eerst de kat uit de boom voor ze weer een kaartje komen leggen of een borrel komen drinken. ‘Zoals het er nu uitziet houden we tot en met het voorjaar financieel het hoofd boven water, maar de kans is groot dat we het ook in de zomer grotendeels zonder inkomsten moeten stellen omdat de mensen dan nog niet meteen terugkomen. In dat geval moeten we onze huurbaas opnieuw om huurverlaging vragen. Gelukkig heeft die zich tot nu toe erg soepel opgesteld, maar dat kan ook niet eeuwig duren’, aldus de voorzitter.
Van Haren roept Emmenaren die de Cocon een warm hart toedragen op de doneeractie voor zijn organisatie te steunen . De actie die begin vorige maand gestart werd dreigt dood te bloeden. ‘We hebben 2500 euro als doel gesteld. Daar zijn we heel blij mee, maar jammer genoeg is er al een maand niets meer gedoneerd. Hopelijk is men ons niet vergeten en trekt het weer aan want die 2500 euro hebben we echt heel hard nodig.’
facebook share icon
  • >
  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws van Emmen in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • >
  • [gravityform id="1" name="nieuwsbrief"]