Teijin Aramid moet opleidingsuren doorbetalen

Foto: Redactie

Emmen – Honderden medewerkers van het Japanse bedrijf Teijin Aramid in Emmen, Delfzijl en Arnhem krijgen met terugwerkende kracht overuren uitbetaald. Dat meldt de FNV, die door de rechtbank Noord-Nederland in het gelijk is gesteld. Het gaat om uren die medewerkers maakten bij het volgen van verplichte opleidingen vanaf 2015.

Janwillem Compaijen FNV-bestuurder Procesindustrie: ‘Eerder betaalde de werkgever deze uren wel altijd als overuren. Zo staat het ook in de cao. Daar is in 2019 plots vanaf geweken. En dat hebben we met succes aangevochten. Het wordt een forse nabetaling, want het gaat over 6 jaar. Het bedrijf moet de naheffing betalen aan medewerkers en aan oud-medewerkers.’ FNV houdt Teijin Aramid eraan het vonnis nu uit te gaan voeren.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws van Emmen in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen