Corona deze week: +201

Foto: Pixabay

Emmen – Het aantal corona-besmettingen in de gemeente Emmen is afgelopen week (16 t/m 22 januari) met 201 gestegen naar in totaal 4.453 sinds de uitbraak. Een week ervoor was de stijging 265, de week daarvoor 310. Er zijn in deze week 2 Emmenaren in het ziekenhuis opgenomen (vorige week 1, in totaal 73) en 2 aan corona overleden (vorige week 3, in totaal 48).

Landelijk
Landelijk is het aantal corona-besmettingen afgelopen week met 36.932 gestegen naar in totaal 938.628. Een week ervoor was de stijging 42.782, de week daarvoor 53.750. Er liggen momenteel 2358 mensen in het ziekenhuis (vorige week 2469, de week daarvoor 2636), van wie 674 op de intensive care (vorige week 685, de week daarvoor 700). In totaal zijn er nu 13.422 Nederlanders aan corona overleden; afgelopen week zijn er 554 sterfgevallen gemeld (vorige week 697, de week daarvoor 642).

Britse variant
Het RIVM spreekt van een gematigd positief beeld. ‘Het aantal meldingen blijft dalen, maar dit actuele beeld wordt overschaduwd door de snelle opmars van de coronavariant die in het Verenigd Koninkrijk en Ierland tot een zeer hoge toestroom aan patiënten in de ziekenhuizen heeft geleid. Geschat wordt dat van de mensen die afgelopen week besmet werden in Nederland, er ongeveer 10% de meer besmettelijke Britse variant heeft. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de week ervoor.’
‘We hebben te maken met twee virusvarianten die zich met verschillende snelheden lijken te verspreiden in Nederland. Daardoor zijn er eigenlijk twee aparte corona-epidemieën. Een epidemie met de ‘oude’ variant, waarin het aantal infecties daalt, en een epidemie met de Britse variant waarin het aantal infecties juist toeneemt.’
Om deze reden is de huidige strenge lockdown met vanaf morgen de avondklok ingevoerd.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws van Emmen in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen