Nieuwe facilitaire mbo-opleiding met EMCO-stage

Foto: Pixabay

Drenthe College, EMCO en Menso hebben een nieuwe facilitaire mbo-opleiding ontwikkeld voor studenten die het binnen het reguliere onderwijs niet of moeilijk redden. Ze krijgen ’s ochtends les in een kleine klas en lopen ’s middags stage bij de sociale werkvoorziening EMCO in Emmen.

‘Iedereen leert op zijn of haar eigen manier. Het huidige onderwijssysteem biedt veel mogelijkheden om op het eigen niveau en tempo te kunnen leren, maar toch is er altijd nog ruimte voor maatwerk nodig.
Om studenten de kans te bieden een diploma te halen, die dat binnen het reguliere onderwijs niet of moeilijk redden, hebben we een alternatieve opleidingsvorm ontwikkeld, zodat studenten een diploma mbo facilitaire beroepen, niveau 2 kunnen halen’, aldus een woordvoerder. Facilitaire beroepen zijn onder meer glazenwasser, schoonmaker en servicemedewerker.

Het betreft een tweejarige opleiding. Sinds maandag 1 februari wordt in een klas van maximaal 11 studenten in de ochtend les gegeven op de nieuw ingerichte leslocatie aan de Vasco da Gamastraat 18 in Emmen. De leslocatie ligt op loopafstand van het gebouw AT7, waar in het eerste jaar de stages plaats zullen vinden. De klas wordt bewust zo klein mogelijk gehouden, zodat er voor elke student maatwerk mogelijk is en er voldoende begeleiding en ondersteuning door de docenten geboden kan worden.

Stages
In de middag zullen de studenten in het eerste studiejaar stage lopen bij de EMCO-Groep in het AT7-gebouw en kennis en ervaring opdoen in verschillende facilitaire beroepen, onder de professionele begeleiding van de werkleiders van de EMCO-Groep. Het tweede studiejaar worden de stages gelopen bij een externe werkgever die in samenwerking met Menso benaderd zullen worden. Aan het einde van dit tweede studiejaar ontvangen de studenten een diploma mbo facilitaire beroepen, niveau 2.

 


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen