Pinguïns terug in Noorder Dierenpark

Foto: Wouter van Liere

De sneeuw zorgt deze zondag voor ontelbare mooie foto’s, maar deze van Wouter van Liere springt er bovenuit: hij spotte pinguïns in het (voormalige) Noorder Dierenpark in Emmen!

Ongetwijfeld heeft het ijzige weer het instinct van de dieren aangewakkerd en zijn ze vanuit Wildlands op zoek naar hun roots gegaan. En die vonden ze, in het tegenwoordige Rensenpark. Al zijn ze nog niet helemaal op de juiste plek, ze waggelen hier rond op het voormalige olifantenplatform. Maar ze zijn warm. Of beter gezegd: koud…

Wie er voor verantwoordelijk is dat de pinguïns op drift zijn geraakt is nog niet helemaal duidelijk. Voor de bewoners van het Rensenpark is het ook een verrassing. Wie het weet mag het mailen: [email protected].

Update 2 maart: het mysterie is ontrafeld… kunstenaar Pascal Bunk uit Stadskanaal is de pinguïn-eindbaas…

 


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen