Van Oosterhout: Feyenoord-Emmen 0-2

Foto: Gemeente Emmen

Regio- Diehard Feyenoord-fan én burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout voorspelt een overwinning van FC Emmen tegen Feyenoord, vanavond in Rotterdam. ‘Ik hoop vrijwel nooit op een nederlaag van de ‘grootste club van Nederland’. Maar nu heeft Emmen de drie punten harder nodig dan Feyenoord’, aldus de burgemeester, die in 2017 nog op de Coolsingel stond bij de huldiging van de toenmalige landskampioen. 

Allemaal finales
De inwoner van Weerdinge moet de voetbalkraker noodgedwongen thuis voor de buis beleven en baalt daarvan. ‘Een volle Kuip zorgt voor een geweldige sfeer. Daar moet ik nu zelf maar voor zorgen. Maar ik leef altijd intens mee, zelfs als ik alleen voor de tv zit. Soms komt mijn vrouw zelfs kijken wat er aan de hand is. Ik ben namelijk bepaald geen biljartsupporter’, lacht Van Oosterhout. Hij heeft nog steeds het vertrouwen dat de plaatselijke FC degradatie weet te voorkomen. ‘Het is reuze spannend maar ze voetballen momenteel goed. Dat is nodig ook, want de komende wedstrijden zijn allemaal finales.’ 

Weer coronavrij
Emmens eerste burger is weer volop op pad na een week lang met corona thuis te hebben gezeten. ‘Ik heb er gelukkig nauwelijks last van gehad. Milde klachten. Hooguit wat spierpijn en sneller moe. Meestal was de batterij na 21.00 uur leeg en dat is echt vroeg voor mijn doen. Ziek ben ik dus niet echt geweest, onzeker was ik wel. Bij een griepje weet je wat er kan komen. Bij corona is dat onbekend. Je schrikt dus van elk pijntje. Daar komt nog bij dat sommige mensen met de vreselijkste verhalen komen als ze horen dat je ziek bent. De een nog erger de ander. Dat helpt ook niet echt. Maar gelukkig ben ik weer coronavrij en fit’, kijkt hij opgelucht terug. 

Compliment
Daardoor kon hij afgelopen woensdag ook weer stembureaus in de gemeente bezoeken. ‘Ik heb er vijftien gehad geloof ik en wil echt alle vrijwilligers een groot compliment geven. Corona heeft het werk echt veel lastiger gemaakt. De hele dag handschoenen aan en een mondkapje voor. Niet samen tellen. De kiezer heeft volgens mij geen idee hoe zwaar dit voor de vrijwilligers was.’ Over de uitslag van de verkiezingen wil de PvdA burgemeester niets kwijt.  ‘Ik ben inderdaad PvdA-lid maar dat speelt in mijn functie geen rol. Ik sta boven de partijen. Ik wens de politici in Den Haag dan ook alle succes bij het vormen van een nieuw kabinet, maar daar laat ik het bij.’ Over de uitslag van vanavond wil hij desgevraagd nog wel wat kwijt: ‘0-2 voor FC Emmen.’ 

 

Auteur: Martin Laning.

 


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen