Bakkie koffie met… Fatima Benkouras

Foto: Ruben Haak

Emmen- We doen graag eens een bakkie koffie met iemand die het verdient om in het zonnetje te worden gezet. Met Fatima Benkouras uit Emmerhout, bijvoorbeeld:

‘Dat is net iets voor mijn buurvrouw’, dacht Gerdy Meijer toen ze op onze site de vorige editie van ‘Bakkie koffie met…’ las. Ze is dol op de buren die acht jaar geleden naast haar aan de Laan van de Marel in Emmerhout kwamen wonen. Maar ze maakt zich zorgen over hen en vooral over buurvrouw Fatima Benkouras. ‘Ze heeft het bepaald niet makkelijk want haar man heeft suikerziekte en nierproblemen. Hij is daardoor zijn benen kwijtgeraakt en revalideert in verpleeghuis de Horst. Mijn buurvrouw blijft ondanks alles zo’n ontzettend sterk en dapper mens. Ik heb daar een diepe bewondering voor’,  schrijft Gerdy.

Verhuizing
Alsof haar buurvrouw nog niet genoeg voor de kiezen heeft gehad wacht het gezin waarschijnlijk een gedwongen verhuizing. ‘Om haar man thuis te laten wonen moet de woning worden aangepast. Er moet namelijk een douche beneden komen. Een traplift hebben ze al. Als buren hebben wij al een tuinhuisje voor hun scootmobiel geregeld. Zoals het er nu uitziet gaat een douche beneden te duur worden en moeten ze dus naar een al aangepaste woning elders verhuizen. Dat is echt heel jammer want het zijn al acht jaar hele fijne buren. Mijn buren en ik hopen nog steeds dat iemand dit gezin uit de brand helpt zodat ze in deze buurt kunnen blijven wonen. In elk geval, als er iemand het verdient om in het zonnetje gezet te worden is het Fatima wel’, stelt buurvrouw Gerdy.

Bijzondere verrassing
Reden genoeg om Fatima in het zonnetje te zetten met een heerlijk koffiepakket van Emmens Bakkie Koffie. Ambachtelijk biologische koffie, versgebrand in Emmen. Bij koffie hoort natuurlijk iets lekkers en dus doet Amsterdam Good Cookies er een pak stroopwafels bij, ook vers uit Emmen. Fatima was blij verrast met het pakket. De stroopwafels heeft ze niet kunnen proeven omdat de kinderen die als eerste wisten te bemachtigen. ‘Wat ontzettend lief van de buurvrouw. Echt een bijzondere verrassing. Buurvrouw Gerdy is heel erg behulpzaam. Ze staat klaar waar het kan, zonder dat wij iets hoeven te vragen. De buren willen graag dat wij hier blijven wonen, voor ons geldt hetzelfde. Verhuizen is namelijk best moeilijk. Zeker als je al acht jaar zo’n lieve buurvrouw hebt. Ik ben er echt heel blij mee en ga ervan genieten,’ aldus Fatima Benkouras.

In verband met haar geloof wou Fatima niet op de foto.

Volgende bakkie
Wie mogen we ook wel eens in het zonnetje zetten met een bakkie koffie? Dat mag ook iemand van buiten Emmen zijn. Laat het ons weten via [email protected] of bel Martin Laning: 06-51199666.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen