Mega-zonnedak van 21.000 panelen in Emmen

Foto: Pixabay

Regio- Emmen krijgt een mega-zonnedak van 21.000 panelen. De panelen komen op het enorme fabriekscomplex van GETEC PARK.EMMEN (voorheen EMMTEC) en leveren 8,2 MW vermogen op. Dit komt overeen met het jaarverbruik van 2700 huishoudens.

De panelen worden de komende weken geplaatst en zullen vanaf de zomer bedrijven op het park, die vooral actief zijn in de (bio)polymeer- en kunststofindustrie, van groene stroom voorzien. De installatie en monitoring van de zonnepanelen wordt uitgevoerd door Groenleven B.V. waarmee een 15-jarige overeenkomst is afgesloten.

Thomas Wagner, CEO van de internationale GETEC Group: ‘De industrie vraagt om oplossingen voor koolstofarme productie die tegelijkertijd efficiënt, betrouwbaar en concurrerend zijn en een aanzienlijke CO2-reductie mogelijk maken. GETEC heeft zich in haar ESG-aanpak duidelijk en coherent gecommitteerd aan de Go Green-strategie. Wij willen graag onze grote deskundigheid op het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie inzetten om de CO2-voetafdruk van onze klanten te verkleinen. De installatie van dit PV-systeem is een geweldige start in deze richting.’

‘Slechts drie maanden na een nieuwe positionering van het vroegere EMMTEC Industry & Businesspark zetten we een eerste belangrijke mijlpaal op de weg naar onze Zero-CO2-Strategie. Ons doel op lange termijn is om GETEC PARK.EMMEN klimaatneutraal te maken en zo een baken te creëren voor de energierevolutie in Europa’, aldus Hendrik van der Ploeg, Managing Director van GETEC PARK.EMMEN.

Parallel daaraan plant GETEC PARK.EMMEN een projectdeelname aan de bouw van waterstofelektrolyzers die in de toekomst een geleidelijk toenemende inzet van groene waterstof ten behoeve van de energievoorziening van het industriepark mogelijk moeten maken.

Zie ook www.getec-energyservices.com.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen