Provinciale subsidie voor nieuwbouw Bendienplein

Foto: Google Maps

Emmen- Vanuit de regeling Herstructurering Ruimtelijke Kwaliteit 2021 heeft de provincie Drenthe een subsidie van 125.000 euro toegekend aan het herontwikkelingsproject ‘Bendienplein’ in Emmen. Met deze subsidie wordt een kwalitatieve impuls gegeven aan de directe omgeving van het Bendienplein en de kop van de spoorzone.

Het project biedt een oplossing voor een langdurig ongewenste situatie. De bestaande bebouwing is sterk verouderd en aan het verpauperen. Ondanks verschillende pogingen om de locatie te ontwikkelen, is dat om verschillende redenen nog niet gelukt. Maar met inzet van de provinciale subsidie moet het nu dus wel gaan gebeuren.

De voormalige aula van DLE (foto) en enkele woningen op de hoek Verlengde Spoorstraat/Bendienplein (tegenover het gebouw waar vroeger het Kadaster zat en nu de Belastingdienst) worden gesloopt, om plaats te maken voor 7 grondgebonden woningen en 6 appartementen in de jaren dertig stijl. Bij de uitvoering van het plan wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met circulariteit en de inzet van leerervaringsplekken.

Gedeputeerde Henk Brink: “Het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit in Drenthe is van groot belang voor de leefbaarheid. Daarom hebben Provinciale Staten van Drenthe eind vorig jaar de subsidieregeling Herstructurering Ruimtelijke Kwaliteit vastgesteld. Om het plan aan het Bendienplein alsnog te realiseren, is een provinciale subsidie op z’n plaats.”


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen