Briljanten paar De Jong na 67 jaar nog steeds verliefd

Foto: Martin Laning

EMMEN- Zo’n 67 jaar geleden kwam Roelie de Jong-Berends (85) haar prins op het witte paard tegen. De prins zat deze keer dan wel op de fiets, maar dat Ate de Jong (87) de liefde van haar leven was, zag ze direct.

Ate: “Ik was op weg naar mijn zus, toen ik werd nageroepen door een leuke dame. We raakten in gesprek en waren de hele dag samen. Na twee jaar zijn we getrouwd. Het was gelijk raak en we zijn nog steeds verliefd”, constateert hij.

Bescheiden feest
Deze dinsdag viert het tweetal hun briljanten huwelijk in hun woning in Emmermeer. Heel bescheiden, want het feest is in verband met corona een maandje opgeschoven. Het is de eerste keer dat er op de trouwdag zelf geen groot feest is.

Fietstocht
Het briljanten koppel geniet nog elke dag van elkaar en van het leven. Al heeft Roelie hem wel een keer gedreigd de deur te wijzen. Ate is een fanatiek fietser. Hij is begin jaren negentig voor een goed doel van Emmen naar Hongarije gefietst. Een paar jaar later wilde hij opnieuw op de fiets stappen voor een fietstocht naar Moskou. ‘‘Als hij dat zou doen kwam hij het huis meer nooit in heb ik hem verteld. Die fietstocht is er dus nooit gekomen”, lacht ze.

Stamppot
Het echtpaar de Jong is al jaren met pensioen maar voor vervelen is geen tijd. Ze zijn dan al boven de 80, het huishouden doen ze samen. Ate mag bijvoorbeeld graag stamppot koken en doet de afwas. Het onkruid in de tuin gaan ze samen te lijf.

Burgemeester
Het grote feest is dan een maandje uitgesteld, maar de komst van burgemeester Eric van Oosterhout maakt deze dinsdag toch extra bijzonder.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen