Leergeld Emmen helpt meer dan duizend kinderen

Foto: Pixabay

Vandaag, 1 juni, is de Dag Van Het Kind, alsmede de landelijke Leergeld Dag. Leergeld zorgt er voor dat arme kinderen mee kunnen doen aan activiteiten. Ook in de gemeente Emmen, waar vorig jaar meer dan duizend kinderen financiƫle ondersteuning hebben gekregen.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiƫle redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. De Leergeld stichtingen zorgen er in ons land voor dat jaarlijks meer dan 130.000 kinderen die opgroeien in armoede gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes en niet aan de zijlijn terecht komen.

In de Leergeld werkwijze staat de menselijke benadering centraal, waarbij de vrijwilliger zich verplaatst in de positie van de ouder(s) en thuis het gesprek aangaat. De menselijke benadering blijkt in de praktijk regelmatig in schril contrast te staan met hoe gezinnen door andere instanties worden behandeld.

De Stichting Leergeld Emmen e.o. biedt kinderen uit minimagezinnen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zo ondersteunt zij ouders met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis, een laptop of een fiets of met de contributie voor een sportvereniging. Om gezamenlijk nog meer kinderen nog beter te bereiken werkt de Stichting Leergeld samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job binnen het samenwerkingsverband Sam&.

Zie www.leergeld.nl/emmen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen