Grote demonstratie in Emmen tegen overheid

23 jun 2021, 19:18 Nieuws
emmen raadhuisplein 1
De gemeente Emmen meldt dat er zaterdag een grote demonstratie in de stad wordt gehouden, met naar verwachting enkele duizenden deelnemers. Waartegen wordt gedemonstreerd, heeft de gemeente niet gemeld. De organisatie luistert naar de naam Unite for your Future.
Inmiddels blijkt dat Nederland in Verzet er achter zit, die op verschillende plaatsen in het land demonstreert tegen de overheid. Ze zijn bekend van het koffiedrinken op het Museumplein in Amsterdam. Meer informatie op hun Facebook-pagina .
De gemeente meldt het volgende:
Unite for your Future heeft voor aanstaande zaterdag 26 juni een demonstratie in het centrum van Emmen aangemeld bij de gemeente. De organisatie verwacht een paar duizend deelnemers.
De gemeente Emmen stelt voorwaarden aan de demonstratie en heeft over het verloop hiervan afspraken gemaakt met de organisatie. Zo hebben gemeente en politie samen met de organisatie voorbereidingen getroffen om de demonstratie voor iedereen veilig en rustig te laten verlopen. De demonstratie vindt van 14.00 tot 16.00 uur plaats.
Looproute door de stad
De demonstratie start op de parkeerplaats Vreding. Na enkele toespraken zullen de demonstranten een route lopen door het centrum. Vanaf de Vreding gaat de route richting het Raadhuisplein, Wilhelminastraat en via het Marktplein eindigen de demonstranten weer op Vreding. Dit kan enige overlast geven.
Demonstreren is grondrecht
Demonstreren is een grondrecht. Burgemeester Eric van Oosterhout heeft onder voorwaarden toestemming gegeven voor de demonstratie. Een organisator moet er altijd voor zorgen dat de veiligheid, de ordelijkheid en de gezondheid niet in het gedrang komen. Omdat er nog steeds sprake is van een pandemie, is de organisator ook verantwoordelijk voor het naleven van de geldende coronamaatregelen door de deelnemers van de demonstratie.