Genomineerden Cultuurprijs Emmen 2021 bekend

Foto: Bianca Verhoef

De gemeente Emmen heeft de genomineerden voor de Cultuurprijs Emmen 2021 bekendgemaakt. De afgelopen periode heeft iedereen kandidaten kunnen voordragen.Uit de aanmeldingen heeft de jury de volgende drie genomineerden voor deze prijs gekozen:

 

Eva Broekmann, dichter/schrijfster

 

Rowdy Prins, muzikant

 

Mayon Middeljans, illustrator

 

Stemmen
Je kunt tot zondag 19 december via de website www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs je stem uitbrengen. Hier vind je ook de interviews die met de genomineerden zijn gehouden. Uiteindelijk bepaalt jouw stem en het oordeel van de vakjury wie de winnaar van deze cultuurprijs wordt. De winnaar wordt in de eerste week van januari bekend gemaakt. De winnaar ontvangt van cultuurwethouder Robert Kleine een kunstwerk en een bedrag van € 1.000.

Jury
De jury voor de Cultuurprijs 2021 bestaat uit de winnares van de cultuurprijs 2020, zangeres Carina Vinke, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, Peter Veen, schrijver, en onafhankelijk voorzitter Alya Assen. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van De Bibliotheek Emmen.

Uitreiking Cultuurprijs
Vanwege COVID-19 heeft de gemeente Emmen geen nieuwjaarsfeest in het Atlas Theater en vindt de uitreiking ergens anders plaats. Maar waar dan wel: dit blijft nog even een verrassing!

Foto’s: Bianca Verhoef.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen