Sloop en nieuwbouw van 25 woningen aan de Stellingstraat en Molenwijk in Klazienaveen

17 okt , 15:50 Nieuws
kveen
KLAZIENAVEEN - Dura Vermeer is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van 25 woningen aan de Stellingstraat en Molenwijk in Klazienaveen.
Dit doen zij in opdracht van Woningcorporatie Lefier. De woningen staan reeds leeg. Voor het einde van het jaar moet de sloop gereed zijn. Daarna start de bouw van nieuwe woningen.
Op dezelfde plek komen 25 nieuwe woningen
Dit worden moderne en duurzame levensloopbestendige woningen. “We zien dat de vraag naar levensloopbestendige woningen toeneemt. Daarom kiezen we ervoor om op deze plek dit type woning te bouwen. We hanteren geen leeftijdscriteria voor deze woningen.” aldus Adinda Bornkamp van Lefier.
De start van de bouw van de nieuwe woningen staat gepland voor begin 2025. De oplevering is dan een jaar later; begin 2026.
Terugkerende bewoners
 Een groot aantal van de vertrokken bewoners heeft aangegeven graag terug te keren naar de nieuwbouw. Deze bewoners wonen nu tijdelijk elders in het dorp. Adinda Bornkamp: “Natuurlijk houden wij hier rekening mee, we houden nauw contact met deze bewoners om te zorgen dat zij op hun vertrouwde plekje terug kunnen keren. Maar dan in een fijne nieuwbouwwoning.”