Spelplezier enige winst voor Bedrocks honkballers

16 sep , 13:45 Nieuws
6 u 12 spelbeeld dsc07510
EMMEN - Het tweede seniorenteam van Bedrocks ontving zondag Falcons uit Lelystad op de Meerdijk in Emmen.
De opening van de wedstrijd kwam op naam van Pupil Vera van Klinken door het gooien van de eerste bal. In mei, toen de Bedrockers in Lelystad speelden was de uitslag 3-1 voor Falcons. Die stand bood perspectief voor het team van Albert Ramakers. 
Doch dat bleek vergeefse hoop, het Emmer team kreeg geen grip op het spel van de tegenstander en eindigde de wedstrijd in 5-18. Ondanks dit verlies voerde het plezier in het spel de boventoon. Beste slagman aan Emmer kant was Lennart van Hamelsveld met een honkslag en een 2- honkslag.
U15Het Bedrocks U15 team nam het afgelopen zaterdag op tegen koploper Drachten Diamonds. Na een aantal keren 4 wijd en een aantal goede verdedigende acties van de Bedrocks wist Drachten in de eerste slagbeurt 3 runs te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt had de werper van Drachten het lastig om de slagzone te vinden en wisten de Bedrocks door goede slagbeurten en aanvallend honklopen 4 runs te scoren. In de volgende slagbeurt nam Drachten de leiding weer over door aantal goede honkslagen. Zo wisten ze opnieuw 3 runs te noteren. Ondanks een aantal scoringskansen wisten de Bedrocks niet meer te scoren in het restant van de wedstrijd. Dit kwam mede door goede verdedigende acties van Drachten die zo de Emmenaren op 4 runs wisten te houden. Ook bij de Bedrocks stond de verdediging goed. Ze moesten echter nog wel een run toestaan. De wedstrijd eindigde voor de Bedrocks in een 4-7 nederlaag. Ondanks de nederlaag konden de Bedrocks als nummer vijf in de competitie met opgeheven hoofd van het veld stappen na een goede wedstrijd te hebben gespeeld tegen de koploper.
U12Ook zaterdag speelde het U12 team op de Meerdijk. Tegenstander was The Pioneers uit Assen dat met een goed ingespeeld team drie keer zoveel punten heeft dan de jonge Emmenaren. De coaches Hans Minten en Rob Hoiting waren best tevreden met het getoonde spel en het 6-11 verlies was prima te verteren.   Honkslagen werden onder meer gemaakt door Jern Zefat, Lucas Rouw en Vera van Klinken.