OE: Meer detailhandel op Emmer bedrijventerreinen

Foto: Google Maps

‘Maak grootschalige detailhandel mogelijk op de bedrijventerreinen Nijbracht, Businesspark Meerdijk en de Meubelboulevard aan de Cornelis Houtmanstraat. Stop met het hanteren van de zogenaamde ‘grijze lijst’ van artikelen die op de bedrijventerreinen niet mogen worden verkocht.’ Dat wil ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen.

De ondernemers vinden de kunstmatige beperking van wat wel en niet verkocht mag worden op bedrijventerreinen niet meer van deze tijd en het kost bovendien werkgelegenheid. Zo valt te lezen in een schrijven aan de gemeente, die donderdag de nieuwe detailhandelsvisie bespreekt.

Herman G. Idema van Ondernemend Emmen benadrukt dat het centrum van Emmen ook wat zijn organisatie betreft, met vette stip op één moet blijven staan, maar dat er ruimte moet zijn op andere plekken. “Dat verbod op detailhandel op een aantal specifieke bedrijventerreinen en die ‘verboden lijsten’ daar moeten we snel van af. Waarom mag een supermarkt wel alle mogelijke elektrisch gereedschap verkopen en de bouwmarkt geen stroopwafels of koelkasten? Dat is echt uit de tijd, dat kost gewoon banen en er gaan kansen aan Emmen voorbij.”

Consumenten willen volgens hem goede bereikbaarheid van bepaalde grote zaken, zoals supermarkten en alles op één plek. ‘Zorg je daar niet voor, dan gaan consumenten nog sneller ‘online’ aankopen doen, wat nog slechter is voor de middenstand.’

Bron: OE. Foto: Google Maps.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen