Afscheidshuis Vlinders voor een laatste groet in huislijke sfeer

Foto: Eigen foto

Afscheid nemen van een overleden dierbare doe je het liefst in de eigen vertrouwde omgeving. De huislijke sfeer van de eigen woning voelt warmer dan het zakelijke uitvaartcentrum. Niet iedereen is echter in de gelegenheid de naaste thuis op te baren. Aan de Baander 4 in Emmen opent daarom op 11 september afscheidshuis Vlinders, een initiatief van verpleegkundige en uitvaartverzorger Ilona Kuiper.

Advertorial

Het pand beschikt over diverse opbaarruimten, allemaal warm ingericht. Uniek voor Emmen is een heuse kinderkamer compleet met wieg. In de centrale ruimte staan comfortabele bankstellen terwijl sfeervolle planten de huislijke sfeer compleet maken.

Ilona verzorgt, als daar behoefte aan is, de uitvaart maar dat is geen voorwaarde om gebruik te maken van het afscheidshuis. Ze is elke dag in Vlinders aanwezig en is altijd voor de nabestaanden aanwezig. “Dat kan zijn voor een goed gesprek of gewoon het bieden van een luisterend oor met een kopje koffie of thee er bij.”

De opening van het afscheidshuis is voor haar een droom die uitkomt. “De dood hoort bij het leven, maar is tegenwoordig weggestopt. Vroeger werd iedereen thuis opgebaard en speelden de kinderen gewoon rond de kist. Ik wil de geheimzinnigheid wegnemen. Daarom koos ik bewust voor een pand in Emmen centrum.‘’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen