Keukenstudio Emmen enthousiast over doorbraak gezonde stoomoven

11 apr 2022, 13:47 Ondernemen
keukenstudio eigen foto
Keukenstudio Emmen

Lekker koken en gezond eten kunnen probleemloos samengaan. De stoomoven is daar het ultieme voorbeeld van. Een stoomoven gebruikt waterdamp in plaats van hete lucht en olie of boter is overbodig.

Advertorial

Bovendien verdwijnen de vitamines niet in het kookwater maar blijven bijvoorbeeld in de groente behouden. Ook is bij deze kookmethode veel minder zout nodig. Gebruik van een stoomoven is niet alleen gezond. Het scheelt ook in de portemonnee. Stroom is nu eenmaal veel goedkoper dan het steeds duurder wordende gas.

Meer smaak
Bij Keukenstudio Emmen aan de Tweede Bokslootweg 25 te Emmen zien ze de belangstelling voor de stoomoven duidelijk toenemen. Eigenaar Marcel Lubbers: ´Het is ook echt een prachtig apparaat. Je kunt er hele maaltijden in koken en het smaakt ook nog eens veel beter. Je groenten blijven knapperig en je steak sappig.’

Opmars

De opmars doet hem denken aan de opkomst van de magnetron, begin jaren 90. ‘Ik denk dat over een paar jaar de meeste huishoudens een stoomoven hebben staan. Je kunt er tenslotte heel makkelijk kliekjes in opwarmen. Water geleidt beter dan lucht dus is het eten sneller warm en wordt het niet droog en taai. De voordelen zijn te veel om op te noemen. Kom dus eens langs bij Keukenstudio Emmen. Onder het genot van een kop koffie zet ik alles graag op een rijtje’, aldus Marcel Lubbers.

http://www.keukenstudioemmen.nl/