Nieuw-Weerdinge gebukt onder overlast asielzoekers; geslachtsdeel op toonbank en dagelijks inbraken

Foto:

Niet alleen in Ter-Apel heeft men overlast van een bepaalde groep asielzoekers, ook in Nieuw-Weerdinge is het de laatste maanden raak.

Deze week kwam de minister van Asiel met spoed naar het dorp toe om met de mensen te praten, en te horen wat hun wensen waren. Ook de minister heeft gehoord van de problemen in het dorp en wil deze aanpakken.

Vanuit de bewoners komen verschillende verhalen naar buiten. Zo zou er een groep, vooral Algerijnen zijn, die voor problemen zorgen. In een winkel zou één van deze mannen zijn geslachtsdeel op de toonbank hebben gelegd bij een meisje van zo’n 15/16 jaar die achter de kassa stond. Ook zouden deze personen in tuinen rondlopen, bij huizen naar binnen gaan, diefstallen plegen en vernielingen aanrichten in het dorp.

De gemeente heeft de afgelopen maanden al het een en ander aangepast in het dorp. Zo zijn er camera’s geplaatst, loopt er standaard extra toezicht van de gemeente in het dorp, rijdt er extra politie rond en lopen er mensen mee die de taal spreken. Dit lijkt iets te helpen, maar het stoppen van incidenten doet dit niet. De inwoners willen daarom actie.

Vanaf volgende week komt er een speciale plek voor deze groep overlastgevers waar zij sneller te horen krijgen of zij wel of niet in ons land kunnen blijven. Mogen zij niet blijven, dan stopt volgens de minister voor hen de opvang en hoopt hij dat deze overlastgevers ervoor kiezen om te vertrekken uit ons land.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen