Bakkie koffie met … Ruben Haak

Foto: Redactie

Emmen – We drinken graag eens een bakkie koffie met iemand die het verdient om in het zonnetje te worden gezet. De buurman die de container bij de straat zet… de buurvrouw die een praatje maakt met iemand die eenzaam is … of de vrijwilliger die al heel lang belangeloos iets doet voor buurt of club. En zoals het hoort nemen we dan iets lekkers mee, namens Emmens Bakkie Koffie en Amsterdam Good Cookies.

Ruben Haak
In deze eerste aflevering drinken we ter kennismaking een -erg lekker- bakkie koffie met Ruben Haak (foto). Hij runt namelijk Emmens Bakkie Koffie. De koffiebranderij is ontstaan vanuit Toolbox in het Rensenpark, met het idee om nieuwe banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dat lukt aardig, inmiddels is Emmens Bakkie Koffie een begrip en vinden steeds meer mensen er een leer- en werkplaats. De koffiebonen die op ambachtelijke wijze worden gebrand zijn 100 % biologisch en afkomstig uit diverse landen, waar uiteraard ook eerlijke handel wordt bedreven. Haak wordt bij het runnen van het bedrijf ondersteund door Adriaan Pals van Toolbox, koffiekenner Gilly Lokerse en barista Sebastiaan Kruize.

Vrijdagmarkt
Naast de branderij in het Rensenpark en verkooppunt De Smederij aan de Stationsstraat 4 is Emmens Bakkie Koffie sinds enkele weken ook op de vrijdagmarkt te vinden. Dat levert een groeiende schare nieuwe fans op. Want de ambachtelijke koffie smaakt niet alleen heerlijk, het aroma is ook onmiskenbaar lekker. Iedereen die over de markt loopt zal dat beamen en als vanzelf naar het kraampje van de Emmer branderij worden getrokken.

Koffiedik
Nieuw is dat het koffiedik hergebruikt wordt. Het is zelfs verkrijgbaar als bemesting voor de tuin. En dus kunnen we net als vroeger weer naar het Noorder Dierenpark voor een emmertje mest, zij het nu niet als overblijfsel van de olifanten, maar van de koffie.

Volgende bakkie
Met wie uit de gemeente Emmen zouden we het volgende bakkie koffie moeten drinken? Wie verdient het om in het zonnetje te worden gezet? En waarom? Laat het weten via de mail: [email protected].


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws van Emmen in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen