Bewoners Holdert aan de wandel tegen dementie

Foto:

Emmen- Bewoners van de Holdert gaan vier avonden wandelen voor het goede doel. Van 8 tot en met 11 juni proberen ze samen met medewerkers, familie en vrijwilligers met deze wandelvierdaagse zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. ‘We kiezen voor dit goede doel omdat we in Holdert dagelijks zien hoe dementie levens op zijn kop zet.’

Vorig jaar werd de wandelvierdaagse voor het eerst gehouden. ‘Bewoners hebben enorm genoten en dat geldt zeker ook voor ons’, zegt verpleegkundige Sanne Schra van Holdert, onderdeel van Treant Zorggroep. Samen met collega’s Mandy Struikenkamp, Anniek Klönne en Elise Hilbrands heeft zij daarom opnieuw het initiatief genomen om de wandelvierdaagse te organiseren. Vier avonden achter elkaar wordt een route van vijf kilometer door Emmen gelopen.

Glimlach
‘Al meer dan een jaar hebben we nu te maken met het coronavirus. Dat heeft op iedereen een enorme impact en zeker ook op onze bewoners. Een lichtpuntje is dat we door het vaccineren het virus steeds meer onder controle krijgen. Sinds kort hebben we de bezoekregeling iets kunnen versoepelen en kunnen we voorzichtig weer groepsactiviteiten opstarten. Dit is superfijn voor bewoners en wij weten zeker dat deze editie van de wandelvierdaagse voor een extra geluksmoment gaat zorgen. Een grote glimlach op de gezichten van onze bewoners en tegelijkertijd geld inzamelen voor een goed doel: daar doen wij het voor’, aldus Sanne Schra.

Doneren
Naast plezier staat de wandelvierdaagse van Holdert dus in het teken van Alzheimer Nederland. Doneren kan op de avonden zelf bij de hoofdingang van het woonwijkcentrum aan de Hondsrugweg 101 in Emmen en vanaf nu al online. Via de Facebookpagina van Holdert zal in aanloop naar de vierdaagse in juni ook een bijzonder FC Emmen-shirt worden geveild.

Vorig jaar werd 1301 euro opgehaald. ‘Een geweldig bedrag, waar we dit jaar ook voor gaan. Al hopen we natuurlijk stiekem op meer!’, aldus de vier verpleegkundigen van Treant-locatie Holdert.

Alzheimer Nederland
Zo’n 270.000 mensen in Nederland hebben een vorm van dementie. In 2040 zal dit opgelopen zijn naar een half miljoen. Alzheimer Nederland zet zich in voor mensen met dementie en hun naasten, door onder meer geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Op de foto de vier organisatoren van de wandelvierdaagse; v.l.n.r. Mandy, Anniek, Sanne en Elise. Foto: Treant Zorggroep.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen