Anderhalf miljoen voor dorpen en wijken

18 jan 2021, 9:08 Nieuws
emmen gemeente gemeentehuis
Emmen - De gemeente Emmen stelt de komende drie jaar bijna anderhalf miljoen euro beschikbaar voor de dorpen en wijken. Het geld wordt verdeeld over projecten die kunnen worden ingediend door de 35 erkende overlegpartners in de gemeente.
Omdat de gemeente moet bezuinigen, is de jaarlijkse bijdrage van in totaal ruim een half miljoen verlaagd naar 477.000 euro. Aanvankelijk wilde de gemeente een ton per jaar bezuinigen, maar de gemeenteraad stak daar een stokje voor en bracht de bezuiniging terug naar 25.000 euro. Vanuit de overlegpartners zijn ideeën aangedragen om op andere manieren geld te besparen. Burgemeester Eric van Oosterhout gaat hierover met ze in gesprek.
Door de uitbraak van het coronavirus hebben de besturen in het afgelopen jaar weinig bijeenkomsten kunnen organiseren met inwoners om projecten te bedenken en uit te voeren. Daardoor werd het beschikbare budget van 2020 door niet opgemaakt. Deze gelden zijn bestemd voor diverse plannen. De gemeente geeft de besturen negen maanden extra tijd om dit alsnog te doen. Later dit jaar bekijkt de gemeente of dit nog redelijk is.
facebook share icon
  • >
  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws van Emmen in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • >
  • [gravityform id="1" name="nieuwsbrief"]