Drie nieuwe spelers FC Emmen

17 jan 2021, 14:31 Nieuws
kerim frei
Emmen - FC Emmen heeft de selectie versterkt met drie nieuwe spelers. Het gaat om Kerim Frei, die eerder bij FC Emmen speelde en veel indruk maakte, zijn jongere broer Elias en de Zwitserse Peruaan Jean-Pierre Rhyner. Wellicht kan dit drietal het tij keren en FC Emmen helpen degradatie te ontlopen.
FC Emmen haalt Kerim Frei terug naar De Oude Meerdijk. Hij komt over van Istanbul Basaksehir en tekent in Emmen een contract voor anderhalf seizoen. Vorig seizoen werd de Turks-Zwitserse vleugelspits eind januari gehuurd van de Turkse club en maakte hij een uitstekende indruk in de eredivisie. Door een blessure en het vroegtijdig afbreken van de competitie speelde hij slechts vier wedstrijden (waarin hij één doelpunt maakte), maar in die korte tijd groeide hij uit tot een publiekslieveling.
kerim frei
Voorzitter Ronald Lubbers: “Vorig seizoen hadden we een optie tot koop bedongen, maar die optie konden we mede door de coronacrisis helaas niet lichten. Het was geen geheim dat we hem graag langer aan ons wilden binden. Dat is nu alsnog gelukt en daar zijn wij bij de club, en ik denk veel supporters ook, ontzettend blij mee. Zijn specifieke kwaliteiten kunnen voor de aanvallende impulsen zorgen die we nodig hebben in deze moeilijke periode.”
In het kielzog van Kerim Frei komt zijn jongere broer Elias mee. De twintigjarige Turkse linkerverdediger komt transfervrij over, nadat zijn contract bij het Zwitserse FC Luzern in de afgelopen zomer afliep. Hij tekent een contract voor anderhalf seizoen bij de Drentse eredivisionist. Frei speelde tot 2017 in de jeugdopleiding van St. Gallen in Zwitserland, waarna hij de overstap maakte naar Fulham. In Engeland maakte hij zijn minuten bij de jeugdploegen. In 2019 ging hij terug naar zijn geboorteland om voor FC Luzern te spelen.
elias frei
De derde versterking is Jean-Pierre Rhyner, die tot het einde van dit seizoen door FC Emmen wordt gehuurd van Cádiz CF, dat uitkomt in de Spaanse La Liga. Bovendien is er een optie tot koop bedongen. Rhyner is een linksbenige centrale verdediger die beschikt over zowel een Zwitsers als Peruaans paspoort. De inmiddels 24-jarige Rhyner speelde jeugdinterlands voor zowel Zwitserland als Peru. Eind 2020 riep de Peruaanse bondscoach Ricardo Gareca hem op voor de WK-kwalificatieduels tegen Chili en Argentinië, maar hij maakte geen speelminuten.
jean pierre rhyner
Bron en foto's: FC Emmen.
facebook share icon
  • >
  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws van Emmen in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • >
  • [gravityform id="1" name="nieuwsbrief"]