Wie volgt speurneus Bram op als Dog of Fame?

18 okt 2022, 17:05 Nieuws
dog of fame
Welke hond wordt opvolger van jachthond Bram en mag zich een jaar lang Dog of Fame noemen? In juni volgend jaar komt er antwoord op deze vraag. Tot eind januari mogen alle Nederlandse hondenbezitters hun trouwe viervoeter aanmelden voor deze wedstrijd. De organisatie is in handen van de hondenspeeltuin Midden-Drenthe uit Beilen.
De winnaar en zijn baasje krijgen een heuse Dog of Fame plaquette. Bovendien kan de hond in kwestie rekenen op een mooie prijs, zoals bij Bram, de winnaar van vorig jaar een nieuwe mand.
Voorwaarde is dat over de deelnemende honden een bijzonder verhaal te vertellen is. Aanmelden kan via [email protected] , of de facebookpagina van de Hondenspeeltuin Midden-Drenthe.
Speurneus Bram
Jachthond Bram spoorde vorig jaar vier in het bos gedumpte hangbuikzwijntjes op. Hij kwam in actie nadat de eigenaar al een week vergeefs naar zijn dieren had gezocht. Bram, speciaal getraind voor dit soort klussen, mocht zijn speurneus de vrije loop geven en ontdekte de zwijntjes. De diertjes moesten gevangen worden omdat ze niet in het wild thuishoren. Bovendien konden ze ziekten met zich meedragen. De door Bram geredde zwijntjes hebben allemaal een veilig huis gekregen
Door Martin Laning. Eigen foto.