Fuhler Loon en Verhuur: Drentse Onderneming van het Jaar 2021

25 nov 2021, 8:27 Ondernemen
emmen fuhler dovhj
DOvhJ
Fuhler Loon en Verhuur BV uit Emmen is verkozen tot Drentse Onderneming van het Jaar 2021 . Het Emmense bedrijf versloeg gisteravond in de finale Pandriks Group uit Meppel en Olba BV uit Coevorden. De drie finalisten waren door een jury geselecteerd uit bijna 100 aangemelde bedrijven in het voorjaar.
“Het blijft bijzonder en mooi om te zien hoeveel prachtige ondernemingen Drenthe heeft. We hebben parels van bedrijven en daar ben ik heel erg trots op. Tijdens deze verkiezing staan een aantal, soms wat minder zichtbare, bedrijven in de spotlight en dat is puur genieten” aldus de erevoorzitter van de jury Henk Brink. Dit jaar stonden er drie totaal verschillende ondernemingen van hoge kwaliteit op het podium. De overeenkomst is dat ze alle drie ook internationaal werken.
Fuhler Loon en Verhuur is van oudsher een agrarisch loonbedrijf dat zich flink heeft doorontwikkeld. Nog steeds is het bedrijf als loonbedrijf actief in de regio, maar daarnaast doen ze grondverzet- en wegenbouwprojecten in Groningen, Friesland en Drenthe. Ook recycling valt binnen het takenpakket, zowel groen als grijs, door heel Nederland, Duitsland en België. Hun recycling-gedachte ‘zuinig omgaan met grondstoffen en energie’ brengen ze daarbij echt in de praktijk. Daarnaast voeren ze grote landschaps-/natuurprojecten uit, in verschillende soorten en maten. Zoals de aanleg van dierentuin Wildlands in Emmen en het ontwikkelen van de Muur van Emmen.
Drentse nuchterheid
De jury is diep onder de indruk van de authenticiteit van het bedrijf, wat begint bij de twee DGA’s. Met een Drentse nuchterheid en bescheidenheid worden met ruim 600 mensen in zowel Nederland als Europa bijzondere opdrachten gerealiseerd.
De bedrijfstrots is meer dan voelbaar en wordt door iedere medewerker uitgedragen. De naam Fuhler wordt dan ook met trots op voertuigen en de borst of rug van medewerkers gedragen.
Wat opvalt is de bedrijfscultuur. De “open” cultuur biedt ruimte voor eigen inbreng en ideeën en men is niet bang om fouten te maken. De medewerkers worden gestimuleerd om zelfstandig keuzes te maken en na te denken over zaken die anders of beter kunnen. Zij voelen zich hiermee zelf een stukje ondernemer.
Opvolger van Miron Violetglass
Fuhler Loon en Verhuur BV volgt Miron Violetglass uit Hoogeveen op als Drentse Onderneming van het Jaar. Eerder wonnen Avitec uit Nieuw Buinen, Vepa uit Hoogeveen, Resato uit Assen en De Groot Installatiegroep uit Emmen.
Zie voor meer informatie over de verkiezing
.